Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Mating på balkong med netting

Jeg har lyst til å tilby mat til småfuglene i vinter, men ettersom jeg har katter som har tilgang til balkongen i sommerhalvåret, har jeg dekket hele åpningen med netting der maskene er ca 10 x 10 cm. Jeg har sett meiser fly frem til nettet, sette seg i det og så fly inn, tydeligvis for å inspisere blomstene, og jeg tenker at nettet også er en fin måte å unngå at maten jeg setter frem, blir spist av måker, men er det noen risiko forbundet med å ha nettet oppe samtidig som fuglene tilbys mat? Jeg vil helst ikke komme hjem og finne en liten fugl som sitter fast i nettet, eller en som ikke forstår hvordan den skal komme seg ut gjennom maskene. Jeg vet ikke om det er relevant, men nettet er stramt oppspent og kan minne om det som brukes i fotballmål.

Renate (26.10.2019 23:29)

Dette bør kunne fungere helt bra så lenge nettet er stramt spent opp. Bruker selv foringsbur hvor forautomatene henger beskyttet mot større fugler, men her er det metallnetting som er ca 5 x 5 cm åpning i. Du kan også lage forbur av løse kompostbingevegger av metall, eller gamle nettingkurver fra en fryseboks (fra søppellevering?).

Roar Solheim (27.10.2019 05:24)


Flere spørsmål