Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hvilken type foringsautomat er best til spettmeis?

Jeg forer med solsikkefrø på vanlig fuglebrett, men spettmeisen kaster ut masse solsikkefrø på bakken før den tar med seg et frø og flyr avsted. På den måten blir fuglebrettet fort tomt, og katten min får god anledning til å jakte på fuglene som plukker frøene på bakken.

Anonym (24.09.2019 23:51)

De fleste fugler er ganske selektive når de tar solsikkefrø, og det er slett ikke alle frøene som er like interessante eller har like stor næringsverdi. Dette sjekker fuglene før de bestemmer seg for hvilket frø de skal bruke tid på å åpne, og derfor blir mange frø kastet på bakken. Spettmeisen søler kanskje mer enn andre, og det er ingen foringsautomater som kan forhindre denne adferden.

Roar Solheim (25.09.2019 06:09)


Flere spørsmål