Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Himdre fugletrekk

Jeg leste på en gruppa at dersom man mater året rundt, kunne man risikere at fugler som normalt vil trekke syd IKKE gjør det pga kontinuerlig tilgang på mat. Eks som ble nevnt var ble Grønnfink og Gulspurv. Stemmer dette??

Anne-Mari Helsing (17.09.2019 08:25)

Nei. Begge disse artene er IKKE trekkfugler, men streifer omkring i Norge i vinterhalvåret. Du behøver ikke å bekymre deg for at foringen har slike negative konsekvenser. kos deg med fuglene på forplassen!

Roar Solheim (17.09.2019 08:58)


Flere spørsmål