Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Rovfugl druknet kråke

I nordsjø i Telemark ble jeg forrige helg (midt i august) vitne til at en lys brun rovfugl jaktet ei kråke i lufta. Etter litt fikk den tak i den og dro den ned i vannet. Der ble rovfuglen sittende på vannet. Det viste seg at den hadde kråka i klørne og druknet den. Etter en stund lettet rovfuglen med kråka i klørne og la den på bakken. Det virket som om rovfuglen ikke var stort større enn kråka. Hvilken rovfugl kan det ha vært?

Inge Bergeland (26.08.2012 00:40)

Det er mest sannsynlig at du har sett en hønsehauk som tok kråka. Det er slett ikke uvanlig at hønsehauk slår kråke over vann, med det resultat at begge fugler havner i vannet. Hauken blir da sittende oppå kråka, og ro eller svømme seg i land. Kråka drukner vanligvis av å være under hauken i vannet! Har selv sett dette en gang.

Roar Solheim (26.08.2012 09:46)


Flere spørsmål