Vinnere av fotokonkurransen

I år arrangerte vi for andre gang en fotokonkurranse under Hagefugltellingen. Hele 2 150 bilder ble lastet opp i løpet av tellingen. Her ser du vinnerbildene!

Det ble både deltagerrekord og rekord i antall bilder rapportert under årets Hagefugltelling. Vi arrangerte en tredelt fotokonkurranse. Kategoriene var:

  1. Beste bilde av en fugleart
  2. Beste bilde av en fõringsplass/åpen klasse
  3. Tilfeldig bilde trukket ut blant alle bidrag

Vinnerne i de tre kategoriene mottar et gavekort på 1000.- kroner som kan brukes på nettbutikken Natur og Fritid. Nummer to og tre i de to første kategoriene vil motta en bokpremie. Det var en vanskelig jobb å plukke ut kandidater blant de mange flotte bildene som ble lastet opp. Juryen som vurderte bilder besto av Roar Solheim (redaktør av magasinet Fuglevennen), Jan Erik Røer (daglig leder i Natur og Fritid), samt Frode Falkenberg og Martin Eggen (rådgivere i BirdLife Norge).

Artsbilde

1. plass

En flaggspett som strekker tunga ut etter en fett-bit ble årets vinnerbilde! Blinkskuddet ble fotografert av Merja Olsson i Klokkarvik i Øygarden, Vestland 2. februar 2022.

2. plass

En småhissig dompap hunn på Bulko i Voss, Vestland vil ha matfatet for seg selv 30. januar 2022. Dompap var den 7. mest utbredte arten under Hagefugltellingen, og ble sett i nesten 42 % av hagene. Foto: Sissel Grønlund.

3. plass

Dette vakre portrettet av stjertmeis fikk tredje plass i fotokonkurransen. Bildet er tatt på Søreide i Bergen, Vestland 30. januar 2022. Stjertmeis er en fåtallig art på fõringsplassen, og blir funnet i færre enn 2 % av hagene under Hagefugltellingen. Foto: Elisabeth Bjelland.

Fõringsplass

1. plass

Her sprudler det av liv! Dette fargerike bildet fra en hage i Solbu i Orkland, Trøndelag 29. januar 2022, og ble vinneren av fotokonkurransen i kategorien "fõringsplass/åpen klasse". Bildet viser fem forskjellige arter, nemlig bjørkefink, dompap, gulspurv, kjøttmeis og grønnsisik. Foto: Dagfinn Lufall.

2. plass

En fõringsplass kan være så mangt! Her fungerer hånden til Amalie Noddeland som en utmerket matstasjon for en kjøttmeis i Snigsmoen i Lindesnes, Agder 28. januar 2022. Foto: Anne Noddeland.

3. plass

Full fart på meisene (kjøttmeis, granmeis og blåmeis) ved en fõringsplass i Bekkestua i Sørreisa, Troms og Finnmark 29. januar 2022. Foto: Ole Kristian Lundberg.

Tilfeldig bilde 

Det siste bildet som blir premiert i konkurransen var et tilfeldig trukket bilde. Det ble dette øyeblikksbildet fra en fõringsplass i Mæle i Ullensvang, Vestland 1. februar 2022. Her ser vi tre blåmeis, to kjøttmeis, en løvmeis og en stillits. Foto: Sverre A. Stakkestad.

Publisert 13.02.2021, oppdatert 28.02.2022