Fugler ved foringsplassen

Alle områder»Nord-Trøndelag»Levanger»Bergsv 96»26.01.2019 (Kristin Bjørkøy)


Deltaker:Kristin BjørkøyDeltakerside
Område:Bergsv 96 (Levanger, Nord-Trøndelag)Områdeside
Dato:26.01.2019»Andre datoer
Utført av:Kristin Bjørkøy

Observasjonsdetaljer

Observasjonsperiode26.01.2019 — 01.02.2019
Temperatur-8ºC
Snødekke på bakkenhelt snødekt bakke

Observerte fugler

ArtAntallKommentar
Blåmeis (Cyanistes caeruleus)8stor nedgang fra i fjor
Dompap (Pyrrhula pyrrhula)16I desember hadde jeg opp til 40 dompap på foringen samtidig
Flaggspett (Dendrocopos major)3I fjor hadde jeg 6 flaggspett samtidig på foringen
Granmeis (Poecile montanus)5 
Grønnfink (Carduelis chloris)14stor nedgang fra i fjor
Grønnspett (Picus viridis)1En og en som har vært innom foringen, Men observert 3 samtidig rundt huset.
Gulspurv (Emberiza citrinella)46Et ca tall da det de siste tre ukene har vært store mengder gulspurv på foringen. I fjor så jeg bare 6-7 mot slutten av vinteren
Kjernebiter (Coccothraustes coccothraustes)4i fjor hadde jeg 12 på foringen samtidig. I år bare sporadisk besøkt
Kjøttmeis (Parus major)8Stor nedgang fra i fjor
Pilfink (Passer montanus)10 
Skjære (Pica pica)2 
Spettmeis (Sitta europaea)4tidligere i vinter har jeg sett iallefall 7 samtidig på foringen
Stillits (Carduelis carduelis)7Har hatt besøk av disse sporadisk de siste årene, og første gang i år registrert her 2.2.
Stjertmeis (Aegithalos caudatus)8Innom en sjelden gang i blandt. Nå observert den 28.01.

Det er fôret med

frukt eller bær, havre, hirsefrø, jordnøtter, kokte, kalde poteter, meiseboller, nek (kornband), solsikkefrø, villfuglblanding

Kommentarer til observasjonene

Kom sent igang med foring i år pga sykdom. Startet ca 1. desember. En markant nedgang av de ulike meiseartene i år, men til gjengjeld mye dompap når jeg begynte foringen. For tre uker siden hang jeg opp nek og da kom det mye gulspurv, og opplever at de dominerer foringsplassen nå. Forer både på bakke, brett og ulike matere. Lager meise"boller" selv med flott matfett, delfiafett og diverse frø, kjerner, bær og tørket frukt.